Οκτώ πράγματα που δεν σας λέει κανείς για το γάμο

08/09/2014
Οκτώ πράγματα που δεν σας λέει κανείς για το γάμο
 • Έχετε σχεδιάσει το γάμο σας με κάθε λεπτομέρεια, από το μενού μέχρι το πέταγμα της ανθοδέσμης. Αλλά ακόμα και αν ανήκετε στις πιο οργανωμένες νύφες, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις. Μην πανικοβάλεστε! Διαβάστε παρακάτω και ανακαλύψτε οκτώ πράγματα που κανείς δεν σας έχει πει για το γάμο.

  1. Κάποιος κοντινός σας θα σας απογοητεύσει… και κάποιος που δεν το περιμένατε θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Ίσως είναι η φίλη σας, που θα απαιτήσει μια θέση στη δεξίωση για τη νέα της σχέση, παρόλο που ξέρει ότι γίνεται σε περιορισμένο κύκλο. (Συμβουλή: συζητήστε το και μην το αφήσετε να σας χαλάσει τη διάθεση). Ή ίσως η ξαδέρφη σας που βλέπετε μια φορά στο τόσο, εμφανιστεί σαν από μηχανής Θεός για να σας βοηθήσει να τελειώσετε τις δουλειές της τελευταίας στιγμής, να σας κουμπώσει το νυφικό ή να κρατάει το τσαντάκι με τα είδη πρώτης ανάγκης. Αυτή είναι η μαγεία του γάμου. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί…
  2. Ίσως δεν κλάψετε την ώρα της στέψης. Μπορεί να ονειρεύεστε τον εαυτό σας να δακρύζει όταν ο ιερέας σας ονομάσει συζύγους, αλλά δεν αντιδρούν όλοι το ίδιο. Μπορεί να γελάσετε νευρικά ή να μείνετε απαθείς, παρότι σας πλημμυρίζουν συναισθήματα. Είναι απολύτως φυσιολογικό.
  3. Οι καλεσμένοι που δεν επιβεβαίωσαν ότι θα έρθουν στη δεξίωση; Μπορεί να φάγατε τον κόσμο να τους βρείτε για να είστε σίγουρες ότι δεν θα εμφανιστούν χωρίς να τους έχετε υπολογίσει και πάλι να μην τα καταφέρατε. Ούτε που θα τους θυμάστε τη μεγάλη μέρα. Αφιερώστε την προσοχή σας στους ανθρώπους που είναι εκεί. Στο κάτω κάτω αυτοί μετράνε.
  4. Όλο αυτό το μενού που διαλέξατε τόσο προσεκτικά… Τα περισσότερα ζευγάρια είναι τόσο ενθουσιασμένα ή απασχολημένα με το να χαιρετάνε τον κόσμο, που συχνά δεν προλαβαίνουν να δοκιμάσουν τίποτα. Καλύτερα να έχετε τσιμπήσει κάτι από πριν, βέβαια, αλλά αν δεν προλάβετε, να είστε προσεκτικοί με το ποτό. Το καλύτερο βέβαια, είναι να καθίσετε στο νυφικό τραπέζι, έστω για λίγο. Κανείς δεν θα σας παρεξηγήσει.
  5. Κάποια πράγματα θα πάνε λάθος, αλλά και πάλι το σύνολο θα είναι καλό. Μπορεί να μην δουλέψει κάποιο ηχείο, μπορεί να χαλάσει μια λαμπάδα ή μπορεί ο στολισμός του τραπεζιού να είναι λάθος. Αυτά και άλλα μπορεί να συμβούν, αλλά και πάλι θα είστε εντάξει. Αυτό που έχει σημασία είναι ο γάμος σας και να περάσετε καλά με τους δικούς σας ανθρώπους.
  6. Απρόβλεπτα έξοδα μπορεί να προκύψουν. Όσο καλός και αν είναι ο προϋπολογισμός σας, δεν είναι κακή ιδέα να έχετε εσείς ή κάποιος κοντινός σας κάποια χρήματα διαθέσιμα, για έκτακτα έξοδα. Καλύτερα να περισσέψουν, παρά να εκτεθείτε.
  7. Μεταφέρετε τα δώρα στο αυτοκίνητο ή στη νυφική σουίτα, το συντομότερο! Δεν είναι και το πιο ευχάριστο που μπορείς να σκεφτείς, αλλά θα υπάρχουν στο γάμο και άνθρωποι που δεν γνωρίζετε καλά. Ή μπορεί ο χώρος της δεξίωσης να είναι εύκολα προσβάσιμος. Λίγη προσοχή, ποτέ δεν έβλαψε.
  8. Η μετα-γαμήλια κατάθλιψη δεν είναι αστείο. Τη μέρα μετά το γάμο θα νιώθετε ευτυχισμένη, αλλά και μια αίσθηση κενού, μετά από όλη τη δράση και την αδρεναλίνη της διοργάνωσης. Είναι εντελώς φυσιολογικό. Το καλύτερο είναι να έχετε κανονίσει κάποια δραστηριότητα, ώστε να απασχολήσετε το μυαλό σας.

  Για να οργανώσετε όλα τα υπόλοιπα και να βρείτε τις σωστές επιχειρήσεις για το γάμο, μπείτε στο www.GamosPortal.gr

  Η κεντρική φωτογραφία είναι της Penelope  Fatourou

  Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
  (0 ψήφοι)
  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!