Κάνε τον γάμο σου, δική σου υπόθεση

23/05/2016
Κάνε τον γάμο σου, δική σου υπόθεση Φωτογραφία: PHOTOGRAPHIA BY VOI-NOI
 • Η πρόταση έγινε, ενθουσιάστηκες, έκλαψες και λίγο, αγκαλιαστήκατε, φιληθήκατε, θαύμασες κι εκείνο το υπέροχο μονόπετρο που τόσο ταιριάζει στο δάχτυλό σου...

  Η επόμενη μέρα θα είναι μεταβατική. Θα κανονίσεις γεύμα στο σπίτι και θα ανακοινώσεις στην οικογένειά σου ότι παντρεύεσαι! Και, ναι, περίμενες όντως μια θερμή και ενθουσιώδη αντίδραση από την οικογένειά σου, αλλά θα έπαιρνες όρκο ότι η μητέρα σου ενθουσιάστηκε ένα «κλικ» παραπάνω από αυτό που είχες κατά νου. Εντάξει, μανούλα είναι, πόσο άσχημα μπορεί να πάει αυτό;

  Οι αγγλόφωνοι έχουν την κατάλληλη φράση γι' αυτή σου την σκέψη. «Famous last words». Και θα καταλάβεις σύντομα το λόγο. Δε θα προλάβει να ξημερώσει η επόμενη μέρα, όπου η μανούλα σου θα σε πάρει τηλέφωνο, τόσο εκστασιασμένη που η φωνή της θα έχει πιάσει άλλες οκτάβες, θα σου μιλάει σχεδόν τσιριχτά, ενημερώνοντάς σε για την υπέροχη και τόσο βοηθητική λίστα που ετοίμασε με τις προετοιμασίες του γάμου σας. Ναι, θα πει «γάμου μας».

  Και το δράμα αρχίζει. Γιατί η μανούλα δε θέλει απλά να είναι παρούσα σε όλα, θέλει να έχει λόγο σε όλα. Τον τελευταίο λόγο. Και ενώ στην αρχή είναι ανακουφιστικό που νιώθεις ότι η οργάνωση του γάμου σου είναι στα καλύτερα χέρια (αν μη τι άλλο το έχει κάνει ήδη μια φορά κι εκείνη), στην πορεία καταλαβαίνεις ότι αυτό αρχίζει και σε πνίγει, ότι μάλλον βγαίνουν καταπιεσμένα "θέλω" και ο γάμος σου παίρνει μια πορεία που δεν είναι αυτή που θες εσύ.

  Το υπέροχο απλό νυφικό απλά δε θα είναι «το κατάλληλο», η εκκλησία θα είναι «πολύ μικρή», το κέντρο θα είναι «πολύ λαϊκό» και πάει λέγοντας. Στην καλύτερη περίπτωση θα έχεις μόνο τη μανούλα να αντιμετωπίσεις, σε πολύ hardcore καταστάσεις θα συνωμοτήσουν μαζί της η κολλητή της, η αδερφή της, η κουμπάρα της, ακόμα και η μέλλουσα πεθερά σου, αν έχουν καλές σχέσεις.

  Και ξαφνικά βρίσκεσαι να είσαι ο κομπάρσος του ίδιου σου του γάμου. Και από τη μία δε θες να κακοκαρδίσεις τη μαμά σου (ειδικά αν συμμετέχει στα έξοδα), αλλά όταν από την άλλη αρχίζει και ασκεί βέτο σε αποφάσεις που αφορούν το ζευγάρι, καταλαβαίνεις ότι κάποιος δε θα περάσει καλά με όλο αυτό. Ναι, εσύ.

  Είναι η μέρα σου, είναι εκείνη η μία μέρα που όλα πρέπει να γίνουν όπως εσύ τα θες. Που δεν πρέπει να βγάλεις τις επιθυμίες των άλλων, αλλά τις δικές σας. Του ζευγαριού. Γι' αυτό καλείσαι να πάρεις μια μεγάλη απόφαση. Ποιον θα ικανοποιήσεις; Εσάς ή τους γονείς σας;

  Υπάρχουν άτομα που διαλέγουν τον ήρεμο δρόμο. Τον δεύτερο. Αλλά, πιστέψτε με, το μετανιώνουν τόσο μα τόσο πολύ. Η υπόθεση χρειάζεται λεπτό χειρισμό. Μια καλή κουβέντα και οριοθέτηση με τα άτομα που προσπαθούν να βάλουν τη δική τους νότα στο γάμο σας, εξηγείστε τους ότι είναι ο γάμος ΣΑΣ, η μέρα ΣΑΣ και πως όσο κι αν υπολογίζετε τη γνώμη τους, τα γούστα είναι διαφορετικά και θα πρέπει να σεβαστούν τα δικά σας θέλω.

  Βρείτε συμμάχους σε αυτό. Ο μπαμπάς είναι μια καλή λύση. Ειδικά αν «το κοριτσάκι του», παραπονεθεί για κάτι τέτοιο, έχετε έναν ισχυρό σύμμαχο στο πλάι σας. Μην φτάσετε στο σημείο να προκαλέσετε διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στους γονείς σας, αλλά προσπαθήστε με τρόπο να περάσετε τα δικά σας μηνύματα.

  Εξηγείστε με συναισθηματικό τρόπο (λίγα δάκρυα ποτέ δεν έβλαψαν) ότι φαντάζεστε τον εαυτό σας μέσα σε αυτό το νυφικό, πλαισιωμένη με τα συγκεκριμένα λουλούδια και πως προτιμάτε να επενδύσετε σε έναν φωτογράφο που θα κρατήσει τις αναμνήσεις σας μαζεμένες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

  Μην αφήσετε να σας καταβάλλει το άγχος και φτάσετε σε σημείο να μαλώσετε με τα άτομα που θέλουν να σας βοηθήσουν. Το πιθανότερο είναι να είναι εξίσου αγχωμένοι με εσάς και να τα κάνουν όλα αυτά με κάθε καλή πρόθεση. Αλλά όπως ανέφερα και πιο πάνω, η οριοθέτηση είναι πολύ πολύ σημαντική σε αυτή την περίπτωση.

  Αν παρόλα αυτά, η μανούλα δε βάλει μυαλό, μπορείτε πάντα να την απειλήσετε ότι θα κλεφτείτε και θα παντρευτείτε χωρίς εκείνη. Πάντα πιάνει. Η ώρα η καλή!

  • Προτείνουμε:

   Βρείτε τους πιο αξιόπιστους επαγγελματίες στο www.GamosPortal.gr

  Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
  (0 ψήφοι)
  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!