Γάμος: Πώς να χειριστείτε τα οικονομικά σας

21/11/2011
Γάμος: Πώς να χειριστείτε τα οικονομικά σας
 • Με σχεδόν το 50% των γάμων να καταλήγουν σε διαζύγιο, καλό θα ήταν να μην αφήνετε τον σύζυγό σας να διαχειρίζεται όλα τα οικονομικά σας. Προσπαθήστε να διατηρείτε μια οικονομική ανεξαρτησία ώστε σε περίπτωση χωρισμού να μην βρεθείτε οικονομικά ευάλωτες. Μάθετε να πατάτε στα πόδια σας με τους παρακάτω τρόπους:

  1. Αν κάθε τραπεζικός λογαριασμός και πιστωτική κάρτα είναι στο όνομα του συζύγου σας, θα είστε τίποτα χωρίς αυτόν. Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο, ανοίξτε δικό σας τραπεζικό λογαριασμό και πάρτε μια πιστωτική κάρτα στο όνομά σας.

  2. Κοιτάζετε όλες τις φορολογικές δηλώσεις, τις επενδυτικές συμφωνίες, τις συμβάσεις ακίνητων περιουσιών και των νομικών κειμένων προσεκτικά. Καλό θα είναι να έχετε γνώση της οικονομικής σας κατάστασης, ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις σε περίπτωση χρέους της οικογένειάς σας.

  3. Καθορίστε τι είναι δικό σου, δικό μου, και δικό μας. Βεβαιωθείτε ακόμα ότι είστε γραμμένη ως συνιδιοκτήτρια στο σπίτι σας.

  4. Μερικές φορές οι γυναίκες που δεν εργάζονται αισθάνονται άβολα να συμμετέχουν σε οικονομικές αποφάσεις. Για την προστασία σας, καλό είναι να γνωρίζετε πόσα χρήματα μπαίνουν και πόσα και πώς βγαίνουν από το σπίτι. Μερικά ζευγάρια, επίσης, αναλαμβάνουν με βάρδιες την πληρωμή των λογαριασμών σε ετήσια βάση.

  5. Γνωρίστε τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους σας. Συμμετάσχετε στις συσκέψεις με τον δικηγόρο ή το λογιστή σας έτσι ώστε αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα να γνωρίζετε που θα απευθυνθείτε.

  6. Προγραμματίστε το μέλλον σας. Βεβαιωθείτε ότι εσείς και ο σύζυγός σας έχετε κάνει ασφάλιση ζωής και διαθήκη. Εξετάστε το ενδεχόμενο να βάλετε στην άκρη κάποια χρήματα για τα γεράματά σας (ως γνωστόν οι γυναίκες τείνουν να ζουν περισσότερο από τους άνδρες).

  Πηγή: myworld.gr

  Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
  (0 ψήφοι)
  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!