Φτηνό νυφικό: Είστε σίγουρη;

27/05/2014
Φτηνό νυφικό: Είστε σίγουρη;
 • Τα τελευταία χρόνια, λόγω και της οικονομικής κρίσης, η αναζήτηση για ένα φτηνό νυφικό θυμίζει την αναζήτηση για το Ιερό Δισκοπότηρο. Είναι όμως αυτή η πραγματικά πιο συμφέρουσα τοποθέτηση για τη νύφη;

  Καθώς ο προϋπολογισμός ενός γάμου είναι φορτωμένος έτσι κι αλλιώς με έναν ατελείωτο κατάλογο εξόδων, είναι λογικό ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες σε κάθε απόφαση αγοράς να είναι η τιμή. Όπως έχουμε ξαναγράψει όμως, είναι διαφορετικό πράγμα το φτηνό και διαφορετικό το οικονομικό.

  Σίγουρα έχετε ακούσει όποιο κλισέ υπάρχει για την «πιο σημαντική μέρα της ζωής σας», αυτή που «ονειρεύεστε από μικρή» κ.ο.κ. Όλα αυτά ισχύουν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό και εσείς ξέρετε καλύτερα από οποιονδήποτε αν ισχύουν για εσάς. Ας δούμε όμως κάποιες παραμέτρους, που ισχύουν ανεξαρτήτως χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασίας.

  Το νυφικό σας είναι ένα ρούχο που θα φοράτε για πολλές ώρες σε δύσκολες συνθήκες. Όσο πιο πετυχημένος ο γάμος, τόσο πιο πολλές και οι ώρες (θεωρώντας, φυσικά, επιτυχία να χορεύετε μέχρι το πρωί και να το γλεντήσετε με την ψυχή σας).

  Σε αυτό το διάστημα:

  • Θα φορέσετε το νυφικό σας στο σπίτι ή σε όποιο μέρος γίνει η προετοιμασία και θα μπείτε στο αυτοκίνητο ή την άμαξα για να πάτε στην εκκλησία.
  • Θα κατεβείτε από το αυτοκίνητο (ή την άμαξα - σύμφωνοι) και θα περπατήσετε μέχρι την είσοδο του ναού, μπροστά σε ένα κοινό που θα σας καμαρώνει και θα σας ελέγχει.
  • Θα μπείτε στο ναό για την τελετή, όπου θα πρέπει να σταθείτε για αρκετό διάστημα σε ένα δύσκολο περιβάλλον: σκληρός φωτισμός, κόσμος, φωτογράφοι, βιντεολήπτες, ο χορός του Ησαΐα (με τα συμπαρομαρτούντα).
  • Θα χαιρετίσετε τους καλεσμένους σας. Εκτός από την κούραση, η συγκεκριμένη φάση είναι και επίφοβη για μικροατυχήματα..
  • Θα μεταβείτε στο σημείο που θα γίνει η φωτογράφηση, πριν από τη δεξίωση.
  • Θα ακολουθήσει η δεξίωση, το κόψιμο της τούρτας, το φαγητό, ο χορός.

  Σε όλες αυτές τις δοκιμασίες, το νυφικό σας θα πρέπει να εφαρμόζει τέλεια επάνω σας. Θα πρέπει φορώντας το να νιώθετε τόσο άνετα, ώστε σχεδόν να ξεχάσετε ότι το φοράτε. Θα πρέπει το ύφασμα και οι κλωστές να επιδείξουν σημαντικές αντοχές. Να κολακεύουν την εμφάνισή σας σε διαφορετικά περιβάλλοντα, με διαφορετικό φωτισμό.

  Όλα τα παραπάνω μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το νυφικό δεν είναι «άλλο ένα φόρεμα» που απλώς χρεώνεται περισσότερο, επειδή πρόκειται για γάμο. Είναι ένα απαιτητικό ρούχο, με ξεχωριστή αξία. Η κατασκευή του απαιτεί γνώση, τέχνη, μεράκι, χρόνο.

  Αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε «ακριβό» νυφικό είναι και καλό; Προφανώς όχι. Εννοείται ότι θα πρέπει να γίνει προσεκτική επιλογή ανάμεσα στους επαγγελματίες της αγοράς, είτε πρόκειται για σχεδιαστές, είτε για εισαγωγείς.

  Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι ότι η πολύ χαμηλή τιμή έχει μια εξήγηση: την χαμηλή ποιότητα των υλικών και της εργασίας.

  Σε αυτό το σημείο θα ήταν καλό να έχουμε υπόψη μας και κάτι ακόμη. Πολλά από τα «φθηνά» νυφικά προέρχονται από χώρες όπου οι συνθήκες εργασίας παραβιάζουν ακόμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ώστε το κόστος παραγωγής τους να παραμείνει χαμηλό, με ότι σημαίνει αυτό για ένα ρούχο που συμβολίζει τόσα πολλά.

  Κλείνοντας, είναι καλό να θυμόμαστε μία φράση που έχουμε χρησιμοποιήσει ξανά: «είναι ανοησία να πληρώνεις πολλά για κάτι, είναι όμως καθαρή τρέλα να πληρώνεις πολύ λίγα». Μια σοβαρή έρευνα αγοράς, στην οποία θα λάβετε υπόψη όλα τα ποιοτικά κριτήρια, αλλά και παράγοντες όπως η αξιοπιστία, η εξυπηρέτηση και ο επαγγελματισμός, είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

  Στο www.GamosPortal.gr, επιδιώκουμε να προβάλλουμε επιχειρήσεις με τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

  Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
  (0 ψήφοι)
  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!