Φωτογράφιση boudoir - Η νέα τάση στη φωτογραφία γάμου

25/11/2014
Φωτογράφιση boudoir - Η νέα τάση στη φωτογραφία γάμου
 • Ίσως έχετε ακούσει για μία από τις τελευταίες τάσεις στη φωτογραφία γάμου η οποία συμπεριλαμβάνει τη νύφη να φοράει αρκετά λιγότερα από το νυφικό της... Η φωτογράφιση boudoir (boudoir photography είναι ο αυθεντικός όρος) γίνεται όλο και πιο δημοφιλής ανάμεσα στις υποψήφιες νύφες, αλλά περί τίνος ακριβώς πρόκειται; Μάθετε αν αυτές οι τολμηρές φωτογραφίες είναι για εσάς.

  Λοιπόν, τι ακριβώς είναι η φωτογράφιση boudoir;

  Η «ιδιαίτερη» αυτή φωτογράφιση είναι μια νέα, σέξυ τάση που γίνεται αρκετά δημοφιλής ως δώρο από τη νύφη στο γαμπρό, με φωτογραφίες στις οποίες φοράει ελάχιστα ή και ..τίποτα. Μετά βίας όμως μπορούν να θεωρηθούν «ακατάλληλες», το πολύ να είναι ακατάλληλες κάτω των 13, αυτό που οι επαγγελματίες αποκαλούν “implied nudes”. Αυτό σημαίνει ότι μεν δεν φοράτε τίποτα, αλλά στην πραγματικότητα ούτε και δείχνετε κάτι (σκεφτείτε λήψεις από πίσω ή ξαπλωμένες μπρούμυτα)

  Φωτογράφιση boudoir - Η νέα τάση στη φωτογραφία γάμου

  Ποιος θα τραβήξει τις φωτογραφίες;

  Πολλοί φωτογράφοι γάμου έχουν ενσωματώσει αυτή την τάση στις υπηρεσίες τους, είτε στο πακέτο τους είτε ως έξτρα υπηρεσία. Αυτό έχει και δύο ακόμα πλεονεκτήματα. Το ένα είναι ότι μπορείτε να παραλάβετε τις φωτογραφίες σε ένα μίνι ψηφιακό άλμπουμ, αποκλειστικά για το σύζυγό σας. Το δεύτερο είναι ότι θα εξασφαλίσετε την ίδια ποιότητα φωτογράφισης με αυτή του υπόλοιπου μυστηρίου, όπως μόνο ο φωτογράφος γάμου που έχετε επιλέξει μπορεί να σας εξασφαλίσει.

  Πότε θα πρέπει να το προγραμματίσω;

  Αν έχετε επενδύσει χρόνο και χρήματα σε ένα πρόγραμμα άσκησης ή ομορφιάς (ή και τα δύο), ίσως θέλετε να περιμένετε μέχρι την τελευταία εβδομάδα πριν το γάμο, ώστε να φανούν πλήρως τα αποτελέσματα. Επιπλέον μια διασκεδαστική και έξω από τα συνηθισμένα φωτογράφιση ίσως είναι και ένας καλός τρόπος να ξεφύγετε από το άγχος της διοργάνωσης του γάμου. Ωστόσο, αν και μπορεί να σας φανεί καλή ιδέα, αποφύγετε την ημέρα του γάμου και την προηγούμενη. Αφενός, δεν θέλετε σε μια τέτοια φωτογράφιση να φανούν και τα αποτελέσματα του bachelorette party. Από την άλλη, μια τέτοια φωτογράφιση χρειάζεται κάποια χρονική άνεση και ηρεμία – δεν θα βγει καλή αν έχετε το νου σας στον καιρό που θα κάνει το βράδυ ή αν κάθε τρεις και λίγο σας ενοχλούν για θέματα της τελευταίας στιγμής.

  Φωτογράφιση boudoir - Η νέα τάση στη φωτογραφία γάμου

  Πόσο διαρκεί;

  Αν και εξαρτάται από το πακέτο που θα επιλέξετε, η φωτογράφιση boudoir διαρκεί περίπου 2 ώρες. Γιατί τόσο; Χρειάζεται χρόνος για το μακιγιάζ και το χτένισμα, συν τη ρύθμιση του φωτισμού. Ίσως χρειαστεί και λίγος χρόνος μέχρι να χαλαρώσετε και να εγκλιματιστείτε. Οι περισσότερες νύφες δεν είναι συνηθισμένες να στέκονται μπροστά σε μια κάμερα φορώντας λίγα ή και τίποτα, οπότε ίσως στις πρώτες λήψεις να φαίνεστε κάπως σφιγμένη.

  Πόσο κοστίζει;

  Το κόστος ποικίλει, όπως άλλωστε ισχύει και με τα πακέτα φωτογραφίας γάμου. Καλό θα είναι να κάνετε μια καλή έρευνα αγοράς. Το σκηνικό, το μακιγιάζ, το χτένισμα, ο φωτισμός μπορεί να αυξήσουν το κόστος. Φυσικά, αν το ενσωματώσετε σε ένα πακέτο γάμου θα είναι πολύ πιο οικονομικό από το να επιλέξετε ένα διαφορετικό φωτογράφο. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που δεν κοστολογείται και έχει πολύ μεγάλη αξία είναι η «χημεία» σας με το φωτογράφο. Αν δεν αισθάνεστε άνετα, αυτό θα φανεί στις εικόνες.

  Φωτογράφιση boudoir - Η νέα τάση στη φωτογραφία γάμου

  Που θα πρέπει να γίνει;

  Συζητήστε το με το φωτογράφο σας για να καταλήξετε στο κατάλληλο σκηνικό. Κάποιοι έχουν τη δυνατότητα φωτογράφισης σε δικό τους στούντιο. Ένα στυλάτο δωμάτιο ξενοδοχείου είναι επίσης μια ωραία ιδέα. Το σπίτι σας ή ένα σπίτι με κατάλληλο ντεκόρ, επίσης. Ο κλειδί είναι να πάρετε τη σύμφωνη γνώμη του φωτογράφου, καθώς είναι καλό να υπάρχει ποικιλία στο background και αρκετό φυσικό φως.

  Τι να φορέσω;

  Το πιο σημαντικό από όλα. Επιλέξτε κάτι που να σας κάνει να αισθάνεστε σέξι. Ένα καλός κανόνας: φέρτε κάτι άσπρο, κάτι μαύρο και κάτι με φωτεινό χρώμα, ώστε να κάνετε ταιριαστές μίξεις. Ένας κορσές θα δημιουργήσει σέξι καμπύλες. Εκτός από τα σέξι εσώρουχα, μην ξεχάσετε παπούτσια, κοσμήματα και φυσικά… το δαχτυλίδι σας.

  Να φέρω και κάποιον μαζί;

  Παρότι δεν θέλετε να μετατρέψετε μια ιδιαίτερη φωτογράφιση σε show, δεν είναι κακή ιδέα να φέρετε μια φίλη. Γιατί; Θα νιώσετε πιο άνετα κάνοντας αστεία με ένα δικό σας άνθρωπο, αφήστε που μπορεί να βοηθήσει και με κάποιες προτάσεις. Μια άλλη ιδέα: φέρτε και ένα μπουκάλι με κάτι αφρώδες. Λίγη σαμπάνια μπορεί να σας χαλαρώσει. Θα ποζάρετε σαν επαγγελματίας σε χρόνο μηδέν – αλλά φυσικά αυτό είναι για μια φορά και φια ένα πολύ ειδικό κοινό: τον τυχερό γαμπρό!

  Το άρθρο είναι απόδοση στα ελληνικά από εδώ

  Οι φωτογραφίες του άρθρου βρίσκονται στο board Sexy Wedding στη σελίδα μας στο Pinterest

  Για να βρείτε τον κατάλληλο φωτογράφο γάμου, κάντε κλικ εδώ

  • Προτείνουμε:

   Σε κάθε βήμα του γάμου σας www.GamosPortal.gr

  Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
  (0 ψήφοι)
  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!