Διαχειριστείτε το άγχος λίγο πριν από το γάμο

29/04/2014
Διαχειριστείτε το άγχος λίγο πριν από το γάμο
 • Καθώς η μεγάλη μέρα πλησιάζει, νύφη και γαμπρός έρχονται αντιμέτωποι με ολοένα και μεγαλύτερο άγχος. Παρακάτω θα βρείτε κάποιες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε το στρες πριν από την τελετή καθώς και για τον μήνα πριν πείτε το περίφημο «ναι».

  Χωρίς αμφιβολία, ο γάμος προκαλεί μια γερή δόση στρες που συμπεριλαμβάνει πολλές λεπτομέρειες, ευθύνες και προετοιμασίες. Όλα αυτά μας κάνουν να ξεχνάμε ότι αυτή η μεγάλη μέρα είναι στην ουσία ένα χαρμόσυνο γεγονός. Η αιτία δεν είναι συνήθως μία. Οι μεγαλύτερες ανησυχίες είναι συνήθως οικονομικής και διοργανωτικής φύσεως. Οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις όλων είναι υψηλές καθώς προσπαθούμε να καλύψουμε όλες τις επιθυμίες.

  Πείτε ναι στη διαχείριση άγχους.

  Αυτή η περίοδος θα γίνει πολύ πιο ευχάριστη για εσάς, καθώς και για την οικογένειά σας και τους φίλους, αν καταφέρετε να κοντρολάρετε και να ελέγξετε το άγχος σας.

  Οργανωθείτε

  Ξεκινήστε τα σχέδιά σας όσο το δυνατόν νωρίτερα. Συγκεντρώστε σημειώσεις, φυλλάδια και σχετικά άρθρα. Αφιερώστε κάποιες ώρες μέσα στην εβδομάδα στο σχεδιασμό του γάμου και στις πιο μικρές εργασίες που σχετίζονται με αυτόν.

  Κάντε ένα προϋπολογισμό.

  Στο σχεδιασμό του γάμου, οι επιλογές είναι ατελείωτες, όπως και το κόστος. Για να μην ξεκινήσετε την κοινή σας έγγαμη ζωή χρεωμένοι, φτιάχτε έναν προϋπολογισμό για αυτά που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά και οι δύο, συμπεριλαμβανομένου και της οικονομικής ενίσχυσης από τους γονείς.

  Να ξέρετε τί θέλετε

  Αυτό θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τον γάμο σας. Σκεφτείτε τι είναι αυτό που θέλετε εσείς πραγματικά για αυτή την ξεχωριστή μέρα, ονειροπολώντας, βλέποντας ταινίες ή ξεφυλλίζοντας περιοδικά. Τέλος, αποφασίστε και πιστέψτε οι ίδιοι ότι αυτή η μέρα θα είναι σίγουρα μια επιτυχία.

  Ζητήστε βοήθεια

  Το να προσλάβετε έναν επαγγελματία διοργανωτή γάμου ίσως είναι λίγο ακριβό, αλλά είναι σίγουρα μια καλή επένδυση που μπορεί να σας γλιτώσει χρήματα, χρόνο και πολύ εκνευρισμό. Ζητήστε από φίλους σας να σας δώσουν ένα χεράκι βοηθείας. Αποφύγετε να αναθέσετε πολλές υπευθυνότητες σε ένα μόνο άτομο, καθώς το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μεταφέρετε το δικό σας άγχος σε ένα άλλο άτομο.

  Θέστε τις προσωπικές σας προσδοκίες

  Ναι μεν δεν θέλετε να απογοητεύσετε κανέναν, αλλά έχετε στο μυαλό σας ότι ο γάμος σας καλό είναι να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σας. Μιλήστε με τους γονείς σας και τα πεθερικά σας για την διαδικασία διοργάνωσης, ειδικά αν συμμετέχουν στην οικονομική κάλυψη του γάμου. Έτσι θα μπορέσετε να έρθετε πιο εύκολα σε συμφωνία και συμβιβασμούς σε περίπτωση που οι απόψεις διαφέρουν.

  Επικοινωνήστε

  Μην χάνεστε με τα άτομα που θα χρειαστείτε για το γάμο, όπως με τους μάρτυρες, τους συγγενείς και τους καλεσμένους που έρχονται από μακριά. Κρατήστε τους τελευταίους ενήμερους για πιθανές αλλαγές σχεδίων. Συζητήστε με το άλλο σας μισό για τις αλλαγές που έχουν γίνει στα σχέδια κι αν είναι ευχαριστημένος με αυτές. Μιλήστε και αποφασίστε να είστε ρεαλιστές σε αυτά που επιθυμείτε.

  Φροντίστε τον εαυτό σας.

  Κοιμηθείτε αρκετά, ασκηθείτε και επιλέξτε μια ισορροπημένη διατροφή. Αυτό θα σας ανακουφίσει από το στρες και θα βοηθήσει τη σιλουέτα σας να χωρέσει άνετα στο νυφικό. Όταν αισθάνεστε πιεσμένη, δοκιμάστε διάφορες τεχνικές χαλάρωσης, όπως βαθιές αναπνοές ή διαλογισμό ή απλά απολαύστε ένα χαλαρωτικό μασάζ. Προσπαθήστε να κάνετε διαλείμματα από τη διοργάνωση του γάμου, κάνοντας και πράγματα που είναι εντελώς άσχετα με αυτό.

  Αποδεχτείτε τα μειονεκτήματα

  Τίποτα στη ζωή δεν είναι τέλειο! Μην περιμένετε να είναι τέλειο το κάθε δευτερόλεπτο του γάμου σας. Ίσως βρέξει εκείνη την ημέρα ή κάποιος αρρωστήσει. Ίσως οι φωτογραφίες δε βγουν τόσο πετυχημένες. Αλλά δεν πειράζει! Να είστε προετοιμασμένοι για το αναπάντεχο και έχετε στο μυαλό σας σχέδια διαφυγής και ελιγμού χωρίς να ξεχνάτε βέβαια ότι δεν μπορείτε να τα έχετε όλα υπό έλεγχο, καθώς η μέρα μπορεί να μην εξελιχθεί όπως είχατε αρχικά σχεδιάσει.

  Και το πιο σημαντικό από όλα, να θυμάστε ότι η ημέρα του γάμου σας είναι σαν ένα όμορφο ταξίδι. Αυτό που έχει σημασία πραγματικά είναι να αγαπάτε ο ένας τον άλλον και να συμφωνείτε ότι πραγματικά επιθυμείτε να περάσετε την υπόλοιπη ζωή σας μαζί, ενωμένοι στα καλά και τα άσχημα.

  Και φυσικά, για να βρείτε τις πιο αξιόπιστες επιχειρήσεις για το γάμος σας, επισκεφθείτε το www.GamosPortal.gr

  Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
  (0 ψήφοι)
  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!