12 πράγματα που θέλω να πω στο γιο μου

10/05/2020
12 πράγματα που θέλω να πω στο γιο μου
 • Το να έχεις ένα παιδί μόνο είναι σαν να έχεις βάλει όλα σου τα αυγά σε ένα και μόνο καλάθι . Όταν αποκτάς κι άλλα παιδιά σου δίνεται η ευκαιρία να ξανακάνεις τη μοιρασιά. Με ένα παιδί μόνο έχεις μία και μοναδική ευκαιρία να είσαι σωστός γονιός.

  Κοιτάζοντας πίσω στο χρόνο, όλη την πορεία που ξεκίνησε πριν από 32 χρόνια, βλέπω τα λάθη και τα στραβοπατήματά μου. Πού και πού εντοπίζω και μερικά πολύ λαμπερά σημεία. Υποθέτω ότι αυτά τα λαμπερά σημεία σηματοδοτούν κάποιες πολύ καλές αποφάσεις ή ίσως κάποια σωστά πράγματα που ειπώθηκαν τη κατάλληλη στιγμή .

  Ωστόσο , παρά το γεγονός ότι κάποιες στιγμές χαρακτηρίζονται από την έλλειψη υπομονής και ψυχραιμίας από τη μεριά μου, έχω να πω ότι ο νεαρός άνδρας που στέκεται στο τέλος αυτού του μονοπατιού - ο γιος μου - είναι το πιο λαμπρό πράγμα στη συνολική διαδρομή. Είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος με μεγάλη και καλή καρδιά και βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ένα κρίσιμο σημείο της ζωής του. Θα παντρευτεί πολύ σύντομα μία όμορφη νέα γυναίκα με επίσης μεγάλη και καλή καρδιά.

  Έχω μόνο μία ευκαιρία για να μιλήσω σωστά ως μητέρα του γαμπρού. Με τα χρόνια και έχοντας κάνει δοκιμές και λαθάκια, έχω μάθει μερικά πράγματα (ή μάλλον 11) σχετικά με το τι χρειάζεται για να λειτουργεί όμορφα μία σχέση. Θα ήθελα να μοιραστώ αυτά τα κομμάτια της σοφίας μαζί του τώρα. Πρόκειται για συνολικά 12 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει πριν παντρευτεί.

  1. Μην την πάρεις ποτέ (όχι μόνο τη γυναίκα σου, αλλά και οτιδήποτε άλλο μέσα σ' αυτή τη σχέση) σαν δεδομένη. Να είσαι ευγνώμων για την κάθε μέρα που περνάς μαζί της και για την αγάπη που έχεις βρει.
  2. Κάνε κάτι καλό για εκείνη κάθε μέρα και ευχαρίστησέ την για κάτι τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.
  3. Να θυμάσαι πάντα ότι ο γάμος δεν είναι διαγωνισμός, εκτός ίσως από το ότι η αγάπη του ενός αξίζει να ξεπερνά την αγάπη του άλλου.
  4. Αγκάλιασε τις νευρώσεις της. Αν δηλαδή έχει κάποιες.
  5. Να την σέβεσαι. Να την σέβεσαι. Να την σέβεσαι.
  6. Να προσπαθείς να επικοινωνείτε ξεκάθαρα, ήρεμα και συνεχώς.
  7. Να ακούς προσεκτικά τι έχει να σου πει κάθε φορά και βάλε τον εαυτό σου στη θέση της κάθε φορά που σου λέει κάτι.
  8. Να βρίσκετε πάντα χρόνο ο ένας για τον άλλο.
  9. Να είστε πραγματικά «εκεί» όταν είσαστε μαζί. Να επικεντρώνεστε ο ένας στον άλλο και όχι στη δουλειά ή στο κινητό σας.
  10. Κρατηθείτε χέρι-χέρι με κάθε ευκαιρία.
  11. Κάντε έρωτα όσο πιο συχνά μπορείτε - και τέλος
  12. Να κατεβάζεις το κάθισμα της λεκάνης και να μαζεύεις τα ρούχα σου από το πάτωμα.

   

  Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
  (0 ψήφοι)
  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!