10 Κρυφά κόστη που θα πρέπει βάλετε στο budget του γάμου

17/09/2014
10 Κρυφά κόστη που θα πρέπει βάλετε στο budget του γάμου
 • Κατά το σχεδιασμό ενός γάμου, είναι εύκολο να βάλετε στο budget σας τα μεγάλα έξοδα: το νυφικό, το χώρο της δεξίωσης, τα λουλούδια, το catering. Αλλά είναι τα μικρά έξτρα έξοδα την ημέρα του γάμου, που μπορεί πραγματικά να σας βγάλουν εκτός προϋπολογισμού. Έτσι, πριν να δείτε ένα άθροισμα στο τέλος με εκατοντάδες ευρώ απρόβλεπτων εξόδων, διαβάστε παρακάτω για τις "κρυφά" κόστη που μπορεί να έχετε ξεχάσει να προσθέσετε στον προϋπολογισμό σας.

  1. Ταχυδρομικά έξοδα. Αρκετά ζευγάρια κάνουν πολλά… ταξίδια στο ταχυδρομείο! Συχνά τα προσκλητήρια χρειάζονται επιπλέον έξοδα αποστολής λόγω βάρους και σχήματος. Ίσως θα πρέπει επίσηςνα υπολογίσετε και έναν φάκελο με πληρωμένα τέλη, αν περιμένετε επίσημη απάντηση από τους καλεσμένους (RSVP)
  2. Φόροι. Διαβάσατε προσεκτικά τα συμφωνητικά σας με το catering, την αίθουσα και τους άλλους επαγγελματίες; Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει το ΦΠΑ στον προϋπολογισμό σας και δεν αναφέρεστε μόνο σε καθαρές τιμές.
  3. Φιλοδωρήματα. Μπορεί να μην είναι υποχρεωτικό, αλλά κάποια φιλοδωρήματα συνηθίζονται, όπως π.χ. για τους σερβιτόρους, τους groom του ξενοδοχείου, τον οδηγό της λιμουζίνας ή για κάποιους βοηθούς.
  4. Επιπλέον εξοπλισμός. Αν και συνήθως ο εξοπλισμός (τραπέζια, σερβίτσια κτλ) συμπεριλαμβάνονται στην τιμή μιας δεξίωσης, βεβαιωθείτε ότι είναι αυτός που θα θέλατε. Είναι πιθανό να χρειαστείτε κάποια αναβάθμιση ή π.χ. τέντα σε περίπτωση βροχής. Καλό θα είναι να το υπολογίσετε.
  5. Μετατροπές νυφικού. Οι περισσότεροι οίκοι νυφικών συμπεριλαμβάνουν στην τιμή και τις απαραίτητες μετατροπές, ώστε το νυφικό να είναι στα μέτρα σας. Από τη μία όμως, οι μετατροπές που μπορεί να γίνουν έχουν ένα όριο, από την άλλη καλό είναι να βεβαιωθείτε ότι είναι μέσα στην τιμή. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε online παραγγελίες, καθώς είναι πιθανό να μην βρείτε εύκολα κάποιον να αναλάβει τις μετατροπές.
  6. Δοκιμαστικά χτενίσματος και μακιγιάζ. Αν έχετε απευθυνθεί σε επαγγελματίες για την εμφάνισή σας, καλό είναι να υπολογίσετε αν θα χρειαστείτε δοκιμαστικά και αν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή. Μια έξυπνη κίνηση είναι να κάνετε το δοκιμαστικό του μακιγιάζ π.χ. στο στρώσιμο του κρεβατιού. Έτσι, θα εκμεταλλευτείτε και το μακιγιάζ για μια επιπλέον καλή εμφάνιση.
  7. Μετακινήσεις και διαμονή. Αν ο γάμος δεν θα γίνει στην πόλη που μένετε, είναι σίγουρο ότι θα έχετε κάποιες απαραίτητες μετακινήσεις, με το αντίστοιχο κόστος. Επίσης, αν χρειαστεί να μείνετε σε ξενοδοχείο, εσείς ή κάποιοι καλεσμένοι σας, καλό είναι να υπολογίσετε και αυτό το έξοδο. Μια καλή ιδέα είναι να μιλήσετε με το ξενοδοχείο εγκαίρως, τόσο για την κράτηση, όσο και για καλύτερη τιμή.
  8. Συσκευασίες και υλικά. Αν αποφασίσατε να φτιάξετε κάποια πράγματα μόνη σας ή αν θέλετε να κάνετε κάποια δωράκια στους καλεσμένους σας, βεβαιωθείτε ότι αξίζει τον κόπο από οικονομικής άποψης. Υπολογίστε τα υλικά και το χρόνο σας σωστά.
  9. Μεταφορικά. Σε περίπτωση που σκοπεύετε να παραγγείλετε κάτι online, υπολογίστε και τα μεταφορικά, ειδικά αν είναι από χώρα του εξωτερικού. Είναι πιθανόν το courier κοστίζει όσο και το αντικείμενο.
  10. Χρόνος και μετακινήσεις. Όπως έχουμε ξαναπεί εδώ, καλό είναι να υπολογίσετε τόσο το χρόνο σας, όσο και τις βενζίνες, τα διόδια και τα εισιτήρια. Είναι καλύτερο να δώσετε π.χ. 100 € περισσότερα σε έναν καλό επαγγελματία, παρά να επισκεφθείτε είκοσι ίδιους επαγγελματίες, να ξοδέψετε 200 € σε μεταφορικά, για να πάρετε μια τελική έκπτωση 100€! Σκεφθείτε οικονομικά.

  Ποιο από τα παραπάνω δεν είχατε υπολογίσει; Πείτε μας στα σχόλια.

  Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
  (0 ψήφοι)
  Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!